Jak úspěšně přestat kouřit

Jak úspěšně přestat kouřit

Jako u většiny zlozvyků, nejprve je potřeba, uvědomit si, proč chcete přestat, k čemu vám ta změna bude dobrá, o co přijdete, když se stanete nekuřáky a co získáte. Pokud vaše motivace není vnitřní tz. přímo od vás, ale například od okolí – partner, rodič, dítě, přestávání není na místě. Je důležité mít na mysli:

1. Co vám přesně kouření přináší?
2. Jakými způsoby vás oslabuje?

Vadí vám například, že jste cítit kouřem? Bojíte se o své zdraví? Nebo vám kvůli kouření ubývají finance? Přestat kouřit má mnoho dalších výhod např. můžete snáz najít ideální protějšek.
Nebudete se těšit na přestávku či konec představení v divadle, na koncertě, ve škole nebo v kině.
Představte si, že již nemusíte opouštět restauraci, abyste si zapálili. Místo toho můžete zůstat uvnitř s přáteli.
Nebo letíte někam daleko na dovolenou, k moři, do tepla, za odpočinkem a jediné, na co myslíte, až přistanete, je cigareta.

Potom, co najdete svou motivaci, opravdu pouze tu svou, pro každého to může znamenat něco jiného, uvědomte si, jak moc velkou máte potřebu kouřit od 1 do 10. Toto číslo si někam poznamenejte. Pak si představte svůj nový život nekuřáka, jak je to příjemné vonět, z hluboka moci dýchat a jak se i ty peníze vyhozené za cigarety pomalu sčítají a co si za ně můžete pořídit… opět dávejte pozor, jak moc velkou potřebu máte si zapálit, pokud vaše nekuřácká představa a prožitek byl dostatečně silný, věřím, že nové číslo je nižší. Chválím vás, jen tak dále!

Až budete přesvědčení, že s touto závislostí opravdu chcete přestat, objednejte se na koučink a jednou provždy s kouřením skoncujete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *