Jak efektivně zhubnout

Jak efektivně zhubnout

V první řadě je nejdůležitější otázkou, z jakého důvodu chcete zhubnout? Je to opravdu vaše rozhodnutí? Je to kvůli zdraví? Přitažlivosti? Nebo vzhledu lidí, s kterými se stýkáte? Často bývá nežádoucí váha spojená se sebeláskou, resp. s jejím nedostatkem. Pojďte se teď podívat do zrcadla a říct si: „Jsem krásná/ý“, „mám tě rád“ nebo se alespoň usmát sám na sebe a mít ze sebe radost. Pokud se vám to povedlo už teď, popřejte si něco hezkého: („ať mám pěkný den“, „zvládnu shodit kilo týdně“. Někdy pouze správné psychické naladění vám pomůže shodit kila.

Stanovte si reálné cíle, lepší hubnout pár kilo za měsíc trvale, než 10 kilo za týden a do měsíce je mít zpátky i s pár kilogramy navíc.

Další důležité rozhodnutí je zvolit správnou dietu vhodnou pro váš metabolický typ a kterou zvládnete dodržet. Samozřejmě je potřeba kombinovat zdravou dietu se cvičením a také kvalitním spánkem (o spánku více příště). Pokud se vám povede vyvážit tyto tři věci a k tomu se mít rád, neměl by být problém kila shodit. Ještě bych chtěl podotknout, že když se nevzdáte svého oblíbeného pamlsku či sladkých nápojů budete si hubnutí zbytečně komplikovat a prodlužovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *